dilluns, 6 d’octubre del 2008

Japo un pais de contrastos

Diumenge no us vam poder escriure al lloc on teniem pensat anar a conectarnus, al cafe dinternet del barri on estem dormin aquests dies, pero avui no hem volgut fallar, i aqui estem!!

Be, us explicarem que vam fer ahir! Ens vam aixecar ben aviat per poder agafar diversos trens que ens portarien cap al poble de Kita Kamakura, un poble molt pinturesc i molt diferent a tot lo que hem estat veient aquests primers dies per Tokyo: naturalesa, cases petites amb l`estil classic del japo, i una tranquilitat exquisita!! De moment no ens estrem troban gaires aglomeracions als llocs turistics, excepte a la gran ciutat que es inevitable!

Doncs be, al baixar a la estacio del poble, petita i eustera, pero molt acollidora, vam dirigirnos cap a un recinte on a mida que passejaves anaves topante amb diferents classes de temples: uns m:es grans, daltres mes petits... pero cadascun d-ells amb una bellesa inigualable! Son temples molt ben conservats i plens de tranquilitat, a mes es troben envoltats per un conjunt molt vucolic, amb plantes molt diverses ( que mai haviem vist per Espanya) i una vegetacio verda i molt ben cuidada, amb petits llacs al costat d^alguns dels temples mes representatius. Tamb:e ens va cridar molt l^atencio un petit cementiri a l^estil japones, res a veure amb lo que estem acostumats!! Les lapides son com petits monolits, envoltats de pedres i figures amb un significat religios daqui, creant parceletes petites per a cada difunt, amb uns pals al darrere que tenen escrits japonesos que deuen ser desitjos dels familiars pels seus difunts. Doncs imagineuvos aixo envoltat no de cases, sino de boscos ben profunds i frondosos, amb bambus i arbres gegants i centenaris!! Preciooos!! I tot aix@o amb un silenci absolut, ja que cal remarcar que Japo es un pais on les persones son molt respectuoses i molt discretes, cosa que s^agraeix!
Tanta bellesa ens va portar a fer dibuixos i milers de fotografies, fet que va fer que sense donar\nos compte fossin ja les 3 de la tarda. Buscant, buscant morts de gana, vam trobar un restaurant que ens recomanava la guia, i va ser un lloc molt macu!! Tipic Japones, on vam poder disfrutar de lautentic Udon! una sopa amb verduretes i uns fideus llargs, prims i bonissims!! Acompanyat d^una tempura exquisita que ens guardava grans sorpreses sota l^arrebossat!

Amb l^estomac ple, vam anar pitant cap a un altre conjunt de temples, abans que sens fes tard. I tamb]e vam poder disfrutar moltissim, pero lo millor de tot va ser un temple on sestava celebrant una cerimonia en directe! En vam poder grabar un trossset nomes, perque just sem va acabar la bateria! Es seguia un ritual, seguit majoritariament per dones grans vestides amb els tipics tratges anomenats kimonos, les quals, duien una serie d^artilugis per a duu a terme la cerimonia. A mida que cantaven unes cansons tocaben unes campanetes acompassadament creant una melodia molt dolsa i cerimoniosa! Despres, amb una ma agafaven un amulet de boletes de fusta, mentre anaven cantant i escoltant pregaries. Molt emotiu!

Al voltant daquest temple, hi havia un llac amb unes mini muntanyetes verdissimes i ben cuidades que aconseguien una harmonia inigualable! Quan ja haviem acabat el recorregut, i gracies a la amabilitat de la gent japonesa, vam aconseguir trobar un cami encantador i fantastic.
S^endinsava cap a la profunditat dels boscos que veiem des dels temples, i oferien paratges increhible. Gracies a la humitat que hi fa, hi ha molsa i verdo per tot arreu. A mes aquest dia havia plovisquejat una miqueta i els verds es veien molt intenssos.

El cami es composava al principi per unes escales molt llargues que anaven pujant, semblaven interminables!! Pero realment valia la pena pujarles, seguiem trobant imatges religioses, i temples mes senzills pero molt bunics, on vam poder sentir com sonava un Kodo! ( es com una timbal, pero que sona molt agut) al Fito se li va posar la pell de gallina!!!
Vam seguir endavant i ja tot eren camins, moolt frondosos com ja he dit i molt verds! On ens vam arribar a trobar de tot! Esquirolets saltant per les branques, corbs, serps i aranyes gegants i de tota mena!!! Realment una excursio que no teniem en ment pero que ens va agradar molt!

Ja quan s^acostava la foscor, per fi vam arribar al poble altre vegada, pero a una altra banda i ens vam topa amb un munt de cases petites pero que es veien de gent adinerada. I caminant una bona estona m:es vam arribar cap al centre, on hi havien encara mes temples!!! Puuuufff, aquest cop no budistes, sino, Sintoistes tambe molt grans i bonics! Ah!! vam poder veure a dos nuvis!! Molt originals els vestits!

I aqui lexcursioneta!! Un cop a lalberg, ja era tard per conectarnos i vam anar a dormir super cansats!!

Una abrassada!